top of page
  • lanaradcenko

Kā uzlabot bērnu imūnsistēmu

Saaukstēšanās un gripa nav nekas jauns bērniem, taču ir gudri soļi un lēmumi, kurus var veikt, lai palīdzētu mazināt slimības risku. Viens no svarīgākajiem veidiem, kā to panākt, ir uzlabojot sava bērna imūnsistēmu.


Tas nav nemaz tik grūti, jo patiesībā mūsu imūnsistēma vēlas palīdzēt ķermenim būt veselam. Tas nav kaut kas, ko iegūt ir tik grūti, kā varētu likties. Ir vien daži triki, kas jāpatur prātā un jāpielieto ikdienas dzīvē.Tad tie kļūs par veselīgu ieradumu.


Šajā rakstā par galvenajiem veidiem, kā uzlabot bērna imūnsistēmu.


Iekļauj bērna maltītēs vairāk dārzeņus un augļus

Burkāni, zaļās pupiņas, apelsīni, zemenes: tie visi satur karotinoīdus, kas ir imunitāti uzlabojoši ēdieni. Pētījumi pierāda, ka diēta, kas bagāta ar fitoelementiem, var arī pasargāt no tādām hroniskām slimībām kā vēzis un sirds slimības pieaugušā vecumā.


Centies panākt, lai tavs bērns apēd piecas porcijas augļu un dārzeņu dienā (1 porcija ir apmēram divas ēdamkarotes maziem bērniem, 1 tase lielākiem bērniem).


Palielini bērna miega apjomu

Pieaugušo pētījumi liecina, ka miega trūkums var padarīt cilvēku vājāku pret slimībām, samazinot dabiskās iznīcinošās šūnas, imūnsistēmas ieročus, kas uzbrūk mikrobiem un vēža šūnas. Tas pats attiecas uz bērniem.


Bērni, kas atrodas dienas aprūpes iestādēs, ir īpaši pakļauti miega trūkuma riskam, jo visa apkārtējā aktivitāte un draugi viņiem var apgrūtināt gulēšanu. Cik daudz miega vajag bērniem? Zīdainim bērnu gultiņā var būt nepieciešams miegs līdz 16 stundām dienā, maziem bērniem – 11 līdz 14 stundas, pirmsskolas vecuma bērniem – 10 līdz 13 stundas.


Esiet aktīvi arī ģimenes lokā

Pētījumi pierāda, ka vingrinājumi un sports palielina dabisko slimību iznīcinātāju šūnu skaitu pieaugušajiem – un regulāras aktivitātes bērniem var dot tieši to pašu efektu.


Lai jūsu bērni iegūtu veselīgu uzskatu par aktīvu dzīvesveidu, esiet labs paraugs kā vecāki un ģimene kopumā. Vingrojiet kopā ar bērniem, nevis vienkārši mudiniet viņus iet ārā un spēlēt. Jautras ģimenes aktivitātes ietver braukšanu ar velosipēdu, pārgājienus, skrituļslidošanu, basketbolu, tenisu utt.


Šīs ir TOP 3 galvenās lietas, ko ņemt vērā. Aktīvs un veselīgs dzīvesveids + pietiekams miega daudzums ir veiksmīga formula ar ko sākt!



27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page