top of page
  • lanaradcenko

Leoparda raksti modē


Leoparda raksti ir populāra izvēle apģērbu un aksesuāru ražošanā. Dzīvnieku raksti apģērbā ir plaši izmantoti arī šodien, kas man liekas ļoti interesanti. Parasti tie ir tieši lieli un spēcīgi dzīvnieki, kas mani atstāja ar jautājumu, kāpēc mēs izmantojam tik daudz dzīvnieku rakstus savos apģērbos.


Kā uzzināju rakstā Kažokādas industrija un alternatīvas, dzīvnieku rakstus izmantojums ir nācis no kažokādu izmantojuma. Agrāk lai sasildītos cilvēki izmantoja kažokādas, līdz ar to mūsdienās alternatīva ir pārgājusi uz rakstiem uz sintētiska auduma ādu vietā.


Leopards, zebra un čūska

Mūsdienās apģērbā un aksesuāros tiek izmantoti dažādi dzīvnieku raksti. Nav brīnums, ka tiek izmantoti tādu spēcīgu un varenu zvēru raksti kā leopardi, gepardi un pārējie lielie kaķi. Tomēr itin populāri ir arī zebru un citu mazāk varenu dzīvnieku ādu raksti.


Ja agrāk īstas dzīvnieku ādas simbolizēja varu, cieņu un vispārīgo statusu, tad nu jau tam vairs nav tik liela nozīme. Vēl joprojām netrūkst cilvēku, kas ikdienā izvēlas valkāt īstas kažokādas, taču kopumā sabiedrības viedoklis nav uz to labvēlīgs. Ejam pareizajā virzienā!


Kā jau minēts rakstā, ko pieminēju iepriekš, mūsdienās vairs nav nepieciešamības izmantot īstas dzīvnieku ādas. Ja to pašu efektu var panākt arī ar rakstiem, ko pavisam ērti un ātri uzdrukāt uz jebkura auduma.


Leoparda raksts ikdienā

Viens no populārākajiem dzīvnieku rakstiem ir tieši leopards, kas gadsimtu laikā izgājis cauri dažādām modes tendencēm. Tā izmantojums gan ir pats būtiskākais, jo leoparda raksts var izskatīties gan eleganti, gan vulgāri.


Tomēr jebkurā gadījumā ir prieks, ka īstu ādu vietā varam izmantot vien dzīvnieku rakstus, ko uzprintēt uz apģērbiem. Labs piemērs ir Zee Socks uzņēmuma Leopard Spot Socks zeķes ar foršu, krāsainu un pat diezgan oriģinālu leoparda rakstu.


Tas iedvesmo domāt par to, ka laiki ir citi un mums nav nepieciešamības medīt dzīvnieku ādas kaut kādiem pirmsvēsturiskiem iemesliem. Nu jau visu, ko vien sirds kāro, modē var iegūt draudzīgā veidā.


Ceru, ka tev šis raksts patika un likās interesants!

Dzīvosim veseli un draudzīgi!







9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page