top of page
  • Saulīte

5 veidi kā floutings uzlabo veselību



Vai esi kādreiz vēlējies, lai viss dienas laikā uzkrātais stress, satraukums un sāpes vienkārši tiktu aizskalotas projām? Lai arī tam ir grūti noticēt, zinātne tomēr liek domāt, ka tas ir iespējams.


Floutēšana notiek aptuveni 30cm seklā baseinā, īpaši aprīkotā floutinga istabā – gaismas un skaņas necaurlaidīgā. Galvenais, kas šo procedūru padara par floutingu, ir lielais ūdens blīvums. Tādējādi tavs ķermenis paceļas virs ūdens un paliek tādā stāvoklī 90 minūtes. Lai arī pelde var būt gan aktīva, gan arī pasīva, galvenais ir pilnībā atbrīvoties un ļaut ķermenim atpūsties.


Vairāk kā stundu ilga noslēgtība no ārpasaules uz ūdens virsmaz vien sākotnēji var šķist baisa. Taču, neskatoties uz to, šī procedūra sniedz pavisam pretēju efektu. Magniju izdalošais ūdens (saturošs Epsom sāli) tiek pielāgots tavai ķermeņa temperatūrai panākot efektu, kas drīz vien no vannas apmeklējuma pārtop par lidojumu bezsvarastāvoklī. Jau pāris minūšu laikā tu pieradīsi pie ūdens temperatūras un to pilnībā nejutīsi.


Floutēšana ir visātrākā un dziļākā mūsdienās zināmā relaksācijas un meditēšanas metode. Tai ir vesels lērums pozitīvu priekšrocību, kas palīdz uzlabot veselību. Tas vien pierāda, ka floutings ir kas vairāk par vienkāršu SPA procedūru. Šajā rakstā lasi par galvenajiem veselības uzlabojumiem, ko iespējams manīt pēc floutēšanas pieredzes.


Floutēšana samazina trauksmi un depresiju


Esot stresa stāvoklī, mūsu smadzenes izdala stresa hormonus kortizolu un adrenalīnu. Konstanti esot šajā stāvoklī, arī iepriekš minētās vielas tiek pastiprināti izdalītas, kas nav veselīgi un kaitē smadzeņu darbībai. Viens no lielākajiem riskiem ir depresija. Tieši ar to cīnās floutēšanas procedūra. Tā relaksācijas laikā ievērojami spēj samazināt kortizola izdalīšanās līmeni un, līdz ar to, depresiju.


Kādā pētījumā cilvēki, kas floutējuši 12 reizes, pamanīja samazinātu trauksmes un depresijas līmeni, labāku miegu un lielāku pozitīvisma sparu pāri visam. Turklāt šie rezultāti ilga līdz pat 4 mēnešiem pēc floutinga procedūras apmeklējuma.


Kādā citā pētījumā piedalījās 24 gadus jauna sieviete ar diagnozēm autisms, pēc traumas stresa sindroms, trauksme un depresija. Apmeklējot floutinga nodarbības pusotra gada garumā, viņa sāka pamanīt terapeitiskus efektus, ieskaitot, uzlabotu dzīves kvalitāti un spēju veikt veselīgākas rīcības. Sieviete atzina, ka tiesi floutings viņai ir ievērojami palīdzējis – ‘’Es jūtos labi, kā pavisam jauns cilvēks. Šī procedūra ir palīdzējusi un es noteikti turpināšu to izmantot!’’


Floutinga apmeklēšana samazina stresa līmeni


Skaidrs, ka stress spēj pamatīgi ietekmēt mūsu ikdienas ritmu un performanci darbā, mājās un citur. Floutēšana, kā mēs jau iepriekš noskaidrojām, izraisa adrenalīna hormonu. Veids, kā floutings tiek galā ar šo vielu, ir magnija piesūcinātais ūdens. Sāļi liek šai vielai samazināties, ļaujot smadzenēm atpūsties un nodoties pilnīgam mieram. Magnijs arī uzlabo miega stāvokli, kas ir svarīgs stresa faktors - bezmiegs vai traucēts nakts miegs palielina iespējas dienas laikā izjust stresu un satraukumu.


Tāpat stresu samazina tas, ka floutinga laikā tu esi pilnībā pakļauts izolācijai. Šī procedūra norisinās telpā, kur tu nevienu nedzirdi un neredzi. Pēc izvēles iespējams floutingu baudīt tumsā – lai acis ir atbrīvotas gan atvērtā, gan aizvērtā stāvoklī. Tieši šī izolācija no apkārtējās pasaules liek tev sajust pašam sevi un palikt ar savām domām vien.


Nesenā pētījumā pierādīts, ka cilvēki, kas floutējuši astoņas reizes, ir samazinājuši savu kortizola (stresa hormona) līmeni par vairāk kā 20%. Tāpat arī tika uzrādīts 50% apmēra liela kontrole pār kortizola vielas kontrolēšanu. Tas nozīmē, ka pēc floutinga cilvēki daudz labāk spēj tikt galā ar savu stresu un pārvarēt satraucošas situācijas, atrast tām risinājumus daudz vieglāk nekā iepriekš.




Floutēšana atbrīvo no fiziskām sāpēm


Cilvēkiem ar hroniskām un stresa izraisītām muskuļu sāpēm floutings ir palīdzējis kā fizisku sāpju samazināšanas kurss. Ņemot vērā to, ka floutings palīdz ķermenim piegādāt skābekli, tas kalpo par sāpju atvieglotāju. Floutēšana nodrošina labāku asinsriti un asinsplūsmu uz smadzenēm, orgāniem un muskuļiem.


Īpašu palīdzību floutēšanā meklē cilvēki ar fibromialģiju – sāpēm visā ķermenī. Pierādīts, ka floutings spēj palīdzēt ar muskuļu saspringumu un sāpēm. Tas viss tāpēc, ka šī procedūra liek sajust iepriekš vēl nepieredzētu miera sensāciju. Pēc procedūras ķermenis un prāts tiek palutināts ar pilnu enerģijas devu, labsajūtu un tajā pašā laikā nepiedzīvotu relaksāciju un mieru.


Floutings uzlabo fizisko sagatavotību


Floutings ir atzīts par lielisku treniņu komponentu. Pēc šīs procedūras tu spēsi atgriezties pie plānotajiem treniņiem ar jaunu sparu un spēsi to izdarīt daudz ātrāk. Floutings samazina pienskābes daudzumu asinīs, kas novērš muskuļusāpes pēc treniņiem. Tieši tāpēc daudzi sportisti ir iecienījuši šo procedūru un izvēlas floutingu kā veidu atslēgties un relaksēties pirms svarīgām spēlēm, treniņiem un sacensībām.


Esot bezsvara stāvoklī, pienskābe no muskuļiem tiek izvadīta ātrāk, kā rezultātā tiek mazinātas muskuļu sāpes un spriedze. Kādā pētījumā par basketbolistiem tika pamatoti atklāts, ka floutings uzlabo atlētiskās prasmes. Tas ir izskaidrojams ar to, ka floutēšana noved pie pilnīga miera stāvokļa. Sportisti atzīst, ka izolācija no ārpasaules trokšņiem un uzmanības novēršana ir tā, kas palīdz justies tik labi pēc procedūras. Esot pilnīgā klusumā, tev tiek dota atpūta, ko nereti ikdienā nemaz nav iespējams iegūt.


Floutings sniedz radošo iedvesmu


Viscaur šajā rakstā minēts, ka floutings uzlabo veselību vispārīgi - gan ķermeni, gan prātu. Laimīgs un atpūties prāts ir tāds, kas spēj izpausties un veidot ko jaunu. Kas neiesprūst ikdienas nospraustajos rāmjos un nepilda funkcijas to pildīšanas pēc.


Mūsos katrā ir radoša persona, kas spējīga uz pasaules izkrāsošanu caur mākslu, mūziku un literatūru. Taču katram māksliniekam vai radošai personībai mēdz pazust iedvesma. Mūsdienās ir īpaši raksturīgi paņem pauzi no saviem gara darbiem iedvesmas meklējumos. Mūziķi, rakstnieki un radošās industrijas pārstāvji spēj pilnveidot savas prasmes pēc floutinga apmeklēšanas. Pētījums par Mūziku un medicīnu ir atklājis, ka floutēšana ir palīdzējusi uzlabot improvizācijas prasmes mūziķiem spēlējot džeza vakaros.


Pavisam pašsaprotami, ka procedūra, kas sniedz tik dziļu relaksāciju gan prātam, gan ķermenim, ir veselīga aktivitāte. Floutings noteikti ir jāizmēģina katram - tas nu ir skaidrs. Turklāt mūsdienās šādu procedūru apmeklēt ir pavisam vienkārši un par pieejamu cenu.


Floutings kuponi ir izdevīgs veids, kā uzlabot savu veselību, atbrīvoties no stresa un iegūt pavisam citu skatījumu uz ārpasauli.



22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page