top of page
  • lanaradcenko

Ūdens ir cilvēku skaistuma avots



Procentuāli lielākā daļa cilvēka organisma sastāv no ūdens, tāpēc tas ievērojami ietekmē mūsu fizisko un garīgo labsajūtu. Lai katru dienu mostos ar smaidu un labu pašsajūtu, jāatceras dienas laikā regulāri padzerties. Ar lielisku pašsajūtu no iekšpuses, tā noteikti tiks atspoguļota arī no ārpuses, veicinot skaistumu.


Par to, kāda saikne ūdenim ir ar mūsu skaistumu, vari izlasīt raksta turpinājumā.


Cik daudz ūdens jādzer?

Katram nepieciešams individuāls ūdens apjoms, ko nosaka dažādi kritēriji, piemēram, tas, cik dienas laikā daudz kustamies. Lielu daļu dienas laikā nepieciešamā ūdens daudzuma iespējams uzņemt arī caur dažādiem ēdieniem – īpaši sulīgiem dārzeņiem un augļiem.


Sievietei dienas laikā vidēji jāuzņem 2,2 litri ūdens, taču vīrietim aptuveni 3 litri. Vairāk par to, cik daudz ūdens jādzer, var izlasīt rakstā Cik ūdens jāizdzer dienā.


Ūdens ietekme uz skaistumu

Lai gan nepietiekama šķidruma uzņemšana raisa dažādus iekšējus veselības traucējumus, tas var atspoguļoties arī cilvēka ārienē. Ja saskaries ar tādām problēmām kā uztūkusi seja un iekritušas acis ar tumšiem lokiem, to var uztvert kā zīmi, ka tu uzņem ūdeni nepietiekamā daudzumā.


Turklāt ūdens var būt arī lielisks jaunības eliksīrs, jo tas mitrina ādu no iekšpuses, kā rezultātā aizkavē ādas izžūšanu un līdz ar to arī krunciņu veidošanos, kas visticamāk ir īpaši svarīgi daiļā dzimuma pārstāvēm. Turklāt arī auksta ūdens šalts no rīta ādu lieliski tonizē un palīdz saglabāt tajā "svaigumu".


Viena ūdens glāze no rīta ir lielisks veids, kā pamodināt organismu un uzsākt dienu uz veselīgas nots. Jāatgādina, ka ūdens ar pievienotu citrona sulu var palīdzēt pamosties vēl vairāk, vienlaikus pamodinot arī vielmaiņu.


Kā regulāri dzert ūdeni?

Ne visiem regulāri izdodas dzert ūdeni un tam var būt dažādi iemesli – saspringts dienas ritms, aizmirstība vai ūdens vienkārši negaršo.


Lai parūpētos par savu veselību, tomēr jāmēģina ūdens dzeršana izvietot kā viena no dienas galvenajām prioritātēm. Pirmkārt, varētu palīdzēt savas ūdens pudeles iegādāšanās. Tam ir vairākas priekšrocības, no kurām pirmā ir pašsaprotama – vienmēr blakus būs udens pudele, kas atgādinās padzerties. Tāpat sava ilgtspējīgā ūdens pudele samazinās nepieciešamību pēc plastmasas pudeļu pirkšanas, pasaudzēs dabu un maciņa saturu.


Cilvēkiem, kam vienkārši ūdens negaršo, jāmēģina atrast radošāka pieeja. Droši vien, ka katram ir zināms kāds cilvēks, kurš nespēj bez problēmām izdzert glāzi ūdens. Tieši tāpēc ir atklāti dažādi veidi, kā ūdens garšu pastiprināt ar saldinātājiem vai garšaugiem. Laba ideja ir ūdens pievienot citrusaugļus vai ogas. No garšaugiem – piparmētras, citronmētras, baziliks. Reizēm arī ledus un salmiņš ir tās pēdējās sastāvdaļas, kas ūdens dzeršanu var padarīt par aizraujošu un veselīgu procesu.





25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page