top of page
  • lanaradcenko

Vai brīvdienu ceļojums spēj atjaunot spēkus?



Kad nogurstam un aizraujamies straujajā dzīves ritmā, tad skaidrs ir viens – laiks atpūtai. Taču vai atpūta nozīmē vien gulšņāšanu un pēc iespējas mazāku kustību? Tā nebūt nav. Vislabākā atpūta reizēm ir tieši ceļojums. Tam nav jābūt garam un tālam braucienam pāri pus pasaulei. Tomēr arī neliels brauciens spēj sniegt atpūtu un atjaunot spēkus.


Lai pilnvērtīgi izbaudītu brīvdienu ceļojumu, ir svarīgi atpūtināt prātu un aizmirst par mājās un darbā palikušajiem pienākumiem, raizēm un darāmajiem darbiem. Vislabākais veids, kā atpūsties, ir doties nelielā ceļojumā, gūt jaunu pieredzi, izklaidēties un saelpoties svaigu gaisu. Ir vairāki veidi, kā ceļojumu padarīt par spēkus atjaunojošu pieredzi.


Izslēdz telefonu un baudi



Digitālajā laikmetā dzīvojot, reizēm ir grūti ļaut savai sociālajai dzīvei funkcionēt bez telefona un interneta pieslēguma. Tas savā ziņā piešķir atbildību un pieņēmumu, ka mums visu laiku ir jābūt sasniedzamiem, sazvanāmiem. Protams, līdz zināmam līmenim tā arī ir, tomēr tas nenozīmē, ka ceļojuma laiku ir jāpavada pastāvīgā kontaktā ar radiem, draugiem un kolēģiem.


Vērtīgākais, ko neliela ceļojuma laikā var izdarīt, ir atslēgt telefonu un izmantot to vienīgu atmiņu iemūžināšanai un attēlu, video uzņemšanai. Tas pats attiecas ar televizora skatīšanos. Daudz vērtīgāk ceļojumu izdosies izbaudīt tad, ja prāts spēs uzņemt jaunu kultūru, skaisto dabu, apkārt valdošo vidi un mieru. Tikai tad prāts spēs patiesi atpūsties.


Ja atpūta tiek baudīta ar savu otro pusīti, tad vēl jo svarīgāk ir šo laiku patiesi izbaudīt vienam otra sabiedrībā. Par piedāvājumiem un brīvdienu ceļojumu tapūtas veidiem lasi FromMe.lv rakstā Atpūta diviem.


Dodies garās pastaigās



Atkarībā no izvēlētā brīvdienu ceļojuma veida, vienmēr ir jāatvēl laiks ilgām un garām pastaigām pa dabu vai pilsētu. Idealā variantā būtu mierpilna pastaiga pa skaisti sakoptu mežu vai gar jūras krastu. Dodoties kādā relaksējošā ceļojumā, piemēram, SPA brīvdienās, tur noteikti ir skaista apkārtne lieliskām pastaigām. Pēc relaksējošām procedūrām labākais ir izvēdināt galvu, papētīt apkārtni un veselīgi izkustēties.


Pastaigas ir patīkams veids, kā būt aktīvam un uzturēt sevi labā formā. Izvēloties mierīgu pastaigu, soļu daudzums turpina skaitīties, lai arī nav nepieciešama steiga. Prāts nododas meditācijas stāvoklī un pilnvērtīgi atpūšas, vērojot dabu un tās mierpilnās skaņas.


Iesaisties sarunās ar domubiedriem



Dodoties ceļojumā ar ģimeni, draugiem vai savu otro pusīti, svarīgi ir šī ceļojuma laikā arī būt klātesošam ar līdzi paņemtajiem cilvēkiem. Ceļojums ir labākais laiks, kad mierpilni izrunāties un, iespējams, pat atklāt savu līdzcilvēku vēl neatklātās personības puses. Kopā atpūsties un gremdēties dažādās atmiņās un piedzīvot jaunas.


Ceļojumu iespējams arī uzdāvināt kādam un tā ir patiesi vērtīga dāvana, kas sniedz kopā būšanas iespējas un labi pavadītu laiku, jaunas pieredzes. Par to, kāpēc ir vērts saviem mīļajiem cilvēkiem uzdāvināt ceļojumu, lasi rakstā Ceļojums kā jauka dāvana.


Palutini ķermeni ar veselīgu maltīti



Un visbeidzot, vēl viena lieta, kas ļauj atgūt spēkus ceļojuma laikā ir veselīga maltīte. Rūpes par savu ķermeni ir īpaši svarīgas tad, kad notiek enerģijas atgūšanas process. Ja ceļojuma laikā ir daudz staigāts un komunicēts ar tuviniekiem vai citiem domubiedriem, tad atlicis vēl parūpēties par ķermeni ar gardas un vienlīdz veselīgas maltītes sarūpēšanu.


Ceļojuma laikā noteikti negribēsies pašam pavadīt laiku virtuvē, tāpēc vērts doties atpūsties uz vietu, kur par visu jau ir parūpējušies citi cilvēki. Lieliska vieta atpūtaigan pārim, gan vienatnē ir dažādas muižas un pilis, kuras ir renovētas. Tajās ir izveidotas gan SPA atpūtas iespējas, gan gardi un veselīgi restorāni, gan skaistas teritorijas pastaigām un vasaras sezonā pat peldēm un dzīvnieku apskatēm. Vairāk par iespējām baudīt atpūtu jeb brīvdienu ceļojumu kādā no Latvijas muižām, lasi rakstā Latvijas pilis un muižas.


19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page