top of page
  • lanaradcenko

Veselīgas Ziemassvētku dāvanas

Updated: Sep 12, 2020


Ziemassvētki ir laiks, kad gribām lutināt ne vien savus mīļos un tuvos cilvēkus, bet nereti arī paši sevi. Šis ir laiks, kad aizraujamies ar slinkošanu, jo tomēr gada beigās esam to pelnījuši. Esam gana daudz strādājuši, lai atļautos kādu dienu paslinkot un Ziemassvētku vakarā kārtīgi pieēstos. Taču veidi, kā atpūsties ir dažādi. Un ir iespējams Ziemassvētku laiku padarīt gan atpūtas piepildītu, gan vienlaicīgi ar veselīgu.


Brīvā dienā atpūsties var divējādi. Labākais piemērs ir divu aktivitāšu salīdzināšana. Pieņemsim, ka rīts ir drūms un piecelties no gultas šķiet gandrīz neiespējami. Diena ir paredzēta atpūtai, taču kādai – tas ir tavā izvēlē. Vari visu dienu pavadīt gultā un skatīties jaunu seriālu. Vai arī lēnām piecelties, paēst nesteidzīgas brokastis un doties lēnā pastaigā pa tuvāko mežu vai jūru, ja iespējams. Atpūtas pamatā ir ne vien būt slinkam, bet arī labi justies.


Ar šādu uzskatu arī tiek veidots šis raksts – atpūta katram asociējas ar ko citu. Galvenais ir miers, kas katram rodas citādāk. Dažiem relaksējoša masāža ir pielīdzināma pārgājienam vai braucienam ar sniega motociklu. Šajā rakstā lasi par to, kā šajos svētkos iepriecināt gan sevi, gan citus ar veselību uzlabojošu dāvanu karšu palīdzību.


Dāvanu kartes aktīvai laika pavadīšanai

Ne vienmēr pašsaprotams, taču noteikti baudāms atpūtas veids ir aktīva laika pavadīšana. Aktīvā atpūta ir visnotaļ plaši izmantojams termins un tam ir pamats, jo arī esot aktīvam iespējams saelpoties svaigu gaisu, attīrīt prātu un labi atpūsties. Turklāt tas ļoti uzlabo veselību – gan garīgo, gan, protams, arī fizisko. Kurš to būtu domājis, ka ne visa veida atpūta ir laiska un slinkuma pilna? Reizēm labākā atpūta sākas tur, kur beidzas slinkums.


Kvesti


Kvesti jeb izlaušanās spēles ir interesanta aktivitāte, kas paredzēta diviem līdz četriem cilvēkiem. Spēles noteikumi ir tikt ārā no istabas, kas ir aizslēgta. Taču, lai tiktu ārā, ir jābūt atjautīgam, jāseko līdzi norādēm un jāpilda dažādi uzdevumi. Šis ir lielisks veids, kā jautri un aktīvi pavadīt laiku ar draugiem vai ģimeni. Par to, kādi ir jautrākie kvesti, lasi rakstā Escape room – kvesti.


Žagarkalna apmeklējums


Žagarkalns ir lielākā slēpošanas bāze visā Latvijā un tā ir tik plaši iecienīta pamatojamu iemeslu dēļ. Papildu kalnu slēpošanas trasēm ir izveidota arī kameru sļūkšanas trase. Žagarkalns dāvanu karte piedāvās iespēju pavadīt uz kalna vidu dienu, turklāt te ir pietiekami daudz veidu, kā izkustēties gan lieliem, gan maziem.


Brauciens ar sniega motociklu


Lieliska dāvana aktīvai atpūtai tiem, kas vēlas sajust ātrumu un adrenalīnu līmeņa paaugstināšanos, būs Brauciens ar sniega motociklu. Maršruts ir piesnidzis mežs, kurā stundas laikā būs iespēja kārtīgi izbraukāties un saelpoties svaigo meža gaisu. Turklāt šis piedāvājums ir derīgs arī divām personām, tāpēc šī varētu būt lieliska dāvana diviem cilvēkiem vienlaikus, piemēram, pārim.


Deju kursi aktīvākai ikdienai


Kā jauna mācīšanās un apgūšana reizēm tiešām var būt kā atpūta, tikai jāatrod katram pašam tā viena nodarbe, kas sagādā prieku. Tas pats hobijs vien ir – katram ir vismaz viena aktivitāte, kas liek justies labāk gan iekšēji, gan arī ārēji. Deju kursi var būt vareni aizraujošs vaļasprieks, turklāt iemācītās klasiskās vai latīņamerikas dejas prasmes paliks ar dāvanas saņēmēju visu mūžu.


Ūdens pudele

Ja esam apņēmušies aktīvi pavadīt laiku, tad īpaši svarīgi ir atcerēties padzerties. Pašam sava ilgtspējīgā ūdens pudele labi par to spēj atgādināt. Ietaupot līdzekļus plastmasas pudeļu pirkumiem, saudzējot dabu un lieku reiiz atceroties padzerties, ar šo dāvanu uzdāvināsi labāku pašsajūtu un dzīvesveidu kopumā.


Baseina abonements


Baseins ir lieliska vieta, kas piemērota gan laiskai atpūtai, gan arī fiziskam treniņam, kas trenē vienlaikus vairākas muskuļu grupas. Baseina abonements būs kā neliels palīgs aktīvāka dzīvesveida ievērošanai. Tiklīdz tas saņemts dāvanā vai pašam sev nopirkts, to ir žēl laist vējā, tāpēc jāiet vien ir. Turklāt pa vasaru noteikti nepaspējam izpeldēties ne tuvu tik daudz, kā gribētos. Tāpēc baseina apmeklējums ir patīkama nodarbe gan atpūtas, gan fiziska treniņā labā jebkurā gadījumā.

Pulkstenis aktivitāšu fiksēšanai


Sporta pulkstenis noteikti nav paredzēts tikai tiem, kas ir īsteni sportisti un atlēti. Jebkuram no mums ir sirds ritms, kuram sekot līdzi, dienas laikā noietie soļi un aktivitātes līmenis, kuru fiksēt. Fitness pulkstenis ir lielisks palīgs aktīva dzīvesveida uzsākšanai, jo tas ievērojami motivē un uzrāda ikdienas progresu. Tāpat daudzi no tiem iekļauj GPS funkciju ērtākais maršrutu plānošanai, kā arī nosaka personas stresa līmeni un veic virkni citu noderīgu funkciju. Piemēram, Garmin pulkstenis ir vienlaikus efektīvs un elegants, tādējādi piemērots ikdienai.


Ceļojumu aģentūras dāvanu karte


Ziemassvētkos nereti gribās aizlaisties kaut kur tālu un prom uz siltajām zemēm. Un kāpēc gan ne? Pēc ar ģimeni kopīgi pavadīta svētku vakara var doties kaut kur ceļojumā. Vai arī ekstrēmākā gadījumā aizceļot uz citu vietu, lai izbaudītu to, kā tur tiek svinēti šie svētki. Jebkurā gadījumā Ceļojumu aģentūras dāvanu karte ir noderīga, lai saplānotu ceļojumu un sniegtu dāvanas saņēmējam labākos padomus. Plānojot ceļojumu,iespējams klāt noķert arī kādu SPA atpūtu Latvijā.

GoPro kamera aktivitāšu ierakstīšanai


GoPro kamera ir lielisks gadžets, kas noderēs ne vien tiem, kas kaut ko vienmēr filmē, bet arī tiem, kas vienkārši vēlētos iemūžināt dažādas aktivitātes. Šīs kameras ir paredzētas tieši kustības fiksēšanai, taču tās bieži vien tiek izmantotas arī lielisku zem ūdens kadru filmēšanai, jo tās ir ūdeni necaurlaidīgas. Tāpēc šis ir lielisks ceļabiedrs kādā iepriekš minētā ceļojumā. Tāpat, protams, GoPro kameras būs perfekti piemērots rīks ar kuru nofilmēt kādu sporta spēli vai savu velo treniņu.


Trenažieru zāles apmeklējums


Reizēm labākā atpūta ir kārtīgs treniņš, kura laikā tiek aizmirstas visas pasaules raizes un izsvīstas visas problēmas. Trenažieru zāle ir īstā vieta, kur visu savu uzmanību pievērst vienai aktivitātei un ļaut ikdienas stresam aizplūst projām. Sporta zāles apmeklējums ir forša dāvanas ideja gan tiem, kas jau sporto, gan tiem, kas vēlas uzsākt aktīvu dzīvesveidu. Trenažieri ir ērtākais veids, kā sākt vingrot un pareizi trenēt dažādas muskuļu grupas.


Bezvadu austiņas aktivitātēm


Viss, kas ir bez vadiem, garantē komfortu. Turklāt mūsdienās pieejamas daudzas tehnoloģijas, ko izmantojam ikdienā, tikai jaunākā un modernākā formātā – bez vadiem. Bezvadu austiņas sportam ir īpaši piemērotas aktivitāšu laikam. Šīs bezvadu austiņas garantē lielisku treniņu mūzikas pavadījumā, jo nebūs jāsatraucas par to, ka var aizķerties aiz vadiem vai ar tiem sapiņķerēties. Praktiska un noderīga dāvana ikdienas aktivitāšu baudīšanai.


Dāvanu kartes relaksējošai atpūtai


Pats svarīgākais un reizēm ļoti nepieciešamais atpūtas veids ir relaksējoša atpūta un pilnīgs miers. Tieši izbaudot pilnvērtīgu relaksāciju atpūšas gan ķermenis, gan arī prāts. Tāpēc labākā dāvana, ko Ziemassvētkos var sniegt pats sev vai kādam tuvam cilvēkam, ir SPA atpūta. Tā ir īpaši lieliska, ja to iespējams izbaudīt divatā ar savu mīļoto cilvēku. Atpūta diva ir labākais, ko šajos siltuma svētkos uzdāvināt pārim.


SPA atpūta Siguldā


Dāvanu karte Ezeri SPA piedāvā izbaudīt bezrūpīgu atpūtu viesnīcā Ezeri, kas piedāvā daudzu lielisku un relaksējošu procedūru klāstu, modernu naktsmītni, kā arī vienu no labākajiem restorāniem Latvijā. SPA viesnīcas Ezeri pirts kompleksā dāvanas saņēmēji varēs karsēties gan turku-tvaika aroma pirtī, gan tradicionālajā saunā, veldzēties baseinos, kā arī vērot zvaigznes, guļot burbuļvannā zem klajas debess. Tas viss pieejams Ezeri Sigulda. Viesnīcas restorāns pārsteigs ar gardām maltītēm.

SPA atpūta Cēsīs


Jonathan SPA dāvanu karte dāvanas saņēmējus aizvedīs uz Cēsīm baudīt neaizmirstamu atpūtu ar skaistiem dabas skatiem. Viesnīca Jonathan Spa Estate ir neparasta, gleznainas ainavas ieskauta vieta. Pēc pilsētas trokšņa un ikdienas rūpēm Jonathan Spa Estate klienti jūtas kā mājās, kurās valda skaistums, miers un komforts. Viesnīcā ir 11 labiekārtoti numuriņi ar vannas istabu un terasi (skats uz ezeru), Eiropas virtuves restorāns, SPA komplekss ar slēgtu baseinu, turku un somu pirti, šungīta istabu un klasiskās, ājurvēdiskās un taizemiešu masāžas zonām.


SPA atpūta Jūrmalā


Hotel Jūrmala SPA dāvanu karte ļauj izbaudīt mierpilnu atpūtu pašā pilsētas centrā Jūrmalā. Pēc SPA procedūrām iespējams izstaigāt kūrortpilsētu, nesteidzīgi pastaigāties gar jūru un baudīt svaigo gaisu. Hotel Jūrmala SPA un Wellness Oasis – viesnīca un SPA centrs ir miera un harmonijas osta, kurā ikviens varēs atpūsties un baudīt saunu un baseinu, ķermeņa pīlingu un varavīksnes kapsulu, sāls istabu un saules gaismas procedūru, skābekļa kokteiļi un pēdu masāžas. Turpmāk minētajā rakstā ieskaties, lai atrastu arī citu Pierīgas SPA atpūtu.


Kosmētika skaistumam un labsajūtai


Dabīga kosmētika no zīmola Crystal Cosmetics varētu būt lieliska dāvana, kas ļaus sievietei par sevi parūpēties. Tā ir veselīga un dabai draudzīga kosmētika, kuras izveidošanā tiek izmantoti tikai un vienīgi dabai draudzīgi un vegāniski materiāli. Šāda dāvana var patiesi izrādīties nepieciešama un arī prieku raisoša. Daudziem kosmētikas uzklāšanas process sagādā prieku un tas ir kļuvis par īpašu rituālu, ko labprāt izbauda.


Katras atpūtas pamatā ir brīvs un ērts apģērbs. Brīvā laika apģērbs ir svarīgs, lai ķermenis sajustu mieru un komfortu.


Cerams, ka tev ir izdevies atrast veselīgas dāvanas saviem mīļajiem Ziemassvētkos. Nav noslēpums, ka reizēm tieši vīriešiem piemērotas dāvanas meklēšana sagādā vairāk grūtības, tāpēc ieskaties rakstā Dāvanas vīrietim Ziemassvētkos un atrodi lielisku dāvanu. Lai veiksmīgi un mierpilni svētki!

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page